fbpx

De volkspartij voor Veiligheid en Demagogie: “Het is niet uit te leggen dat”

Jaap Baar schreef een nieuwe column voor advocatie.nl. In deze column bespreekt hij het conceptverkiezingsprogramma van de VVD.

Hij stelt dat onderdelen van het programma afbreuk doen aan de rechtsstaat. De VVD lanceert diverse voorstellen onder de noemer ‘Veiligheid’, maar lijkt daarbij de rechtsstaat en de vrijheid uit het oog verloren. De V voor vrijheid in de naam lijkt dan ook ingewisseld voor de V van veiligheid. De redenatie achter de voorstellen is bovendien demagogisch te noemen: Door over nu bestaande regelingen te roepen dat het ‘niet uit te leggen is dat’, wordt gedaan alsof het niet meer dan logisch is dat deze voorstellen worden gedaan. Dit terwijl geen moeite wordt gedaan, die uitleg te geven.

De conclusie is dan ook dat het enige dat niet uit te leggen is, het verkiezingsprogramma zelf is.

De column is hier te lezen.

Tijd voor een herbezinning op de taak van de bestuursrechter
Column: De minister voor instrumentaliteit
Menu