fbpx

Interview met Jaap Baar over zijn dierenrechtpraktijk

Door mr-online werd Jaap Baar geïnterviewd over zijn dierenrechtpraktijk. Mr. Baar richt zich op het snijvlak van het straf- en bestuursrecht. Het grootste deel van die praktijk bestaat uit bijstand aan ondernemers die met bestuursrechtelijke of strafrechtelijke handhaving te maken krijgen of een Bibob-onderzoek moeten doorlopen. Het gaat dan om coffeeshops en horeca-ondernemingen, als ook om bouwbedrijven, vastgoedondernemingen, handelaren in diergeneesmiddelen, etcetera.

Daarnaast behandelt hij zaken op het gebied van dierenwelzijn. Hij staat stichtingen bij die trachten de handhaving op het gebied van dierenwelzijn te verbeteren en staat welzijnsorganisaties bij die bijvoorbeeld zelf met handhaving te maken krijgen. Over die praktijk werd hij geïnterviewd. Het interview is hier te lezen.

De inzet van Bibob-toetsingen bij zorgaanbieders
RSJ beslist: geen verlenging van quarantaine na bezoek advocaat aan gedetineerde
Menu