fbpx

Amber Schollaardt

Medewerker Bibob-desk

Steun en toeverlaat bij vergunningprocedures en bestuursrechtelijke handhaving

Opleiding

Amber Schollaardt beheert als juridisch specialist de BIBOB-desk van Kuyp Baar advocaten. Zij rondt op dit moment tevens haar studie Nederlands Recht in zowel de richting Bestuursrecht, als de richting Strafrecht af aan de Universiteit Leiden.  Amber heeft haar strafrechtelijke masterscriptie geschreven over de strafrechtelijke en bestuursstrafrechtelijke handhaving van de Europese blokkeringsverordening. Momenteel schrijft zij een bestuursrechtelijke masterscriptie over slecht levensgedrag als afwijzingsgrond voor vergunningsaanvragen. Naast Nederlands, spreekt zij Engels, Duits en Frans.

 

Ervaring

Amber heeft eerder als juridisch medewerker bij een ander gerenommeerd kantoor gewerkt. Verder heeft zij een extracurriculaire stage bij het Openbaar Ministerie afgerond. Ook heeft zij tijdens haar studie plaatsgenomen in verschillende commissies en heeft zij een bestuursjaar volbracht.

Visie

 

Amber heeft zich tijdens haar studie met name georiënteerd op straf- en bestuursrecht. Daarbij heeft zij oog voor het effect van het overheidsingrijpen op het leven van de burger. Met het oog op het toenemend aantal handhavingsinstrumenten aan de zijde van bestuursorganen, alsmede de aard, zwaarte en mogelijke neveneffecten van dergelijke instrumenten, acht zij een goede verdediging meer van belang dan ooit. Als juridisch specialist biedt Amber cliënten comfort bij het voortvarend en succesvol doorlopen van BIBOB-trajecten en bijstand bij bestuursrechtelijke handhaving.

LinkedIn
Menu
×