fbpx

Michiel Kuyp

Strafrechtadvocaat

Creatief en overtuigend zonder valse beloftes

Opleiding

Michiel Kuyp studeerde zowel Nederlands Recht (Strafrecht) als Criminologie aan de Universiteit Leiden. Als advocaat is hij opgeleid door mr. Bas Martens en later geslepen  door Willem Jebbink en Jeroen Soeteman. Hij heeft succesvol de postdoctorale leergangen “Strafrechtelijk bewijs”, “Financieel-economisch strafrecht” en de “Specialisatie Strafrecht” aan de Vrije Universiteit van Amsterdam afgerond. Hij communiceert met u in het Nederlands, Engels en Duits.

Ervaring

Michiel werkt al sinds dat wettelijk is toegestaan. Hij is onder meer docent geweest aan de Universiteit Leiden en heeft gewerkt binnen de Strafrechtsectie van de Rechtbank Den Haag. Daarna is hij strafrechtadvocaat geworden.

Visie

Michiel communiceert direct. Hij doet wat hij zegt en houdt niet van valse beloftes. Hij beweegt zich al vele jaren uitsluitend in het Strafrecht en richt zich voornamelijk op het financieel en economisch strafrecht (fraudezaken). Niettemin behandelt hij ook met grote regelmaat commune zaken, waardoor hij veelvuldig gehuld in toga in verschillende rechtszalen te vinden is. Hij beschikt daardoor niet enkel over de vereiste ‘studeerkamerwijsheid’, maar hij weet ook hoe de hazen in strafrechtland lopen.

“Een strafzaak kan men in ieder stadium winnen. Niet uitsluitend bij het vonnis, maar ook al eerder. Het is om die reden van belang onmiddellijk een duidelijke strategie uiteen te zetten.”

Over Michiel wordt gezegd, dat hij creatief is en dat hij met overtuiging ieder standpunt over het voetlicht weet te brengen.

LinkedIn
Menu
×